TERMEJÄ, KÄSITYKSIÄ
JA USKOMUKSIA

  Tiedonsiirton ja sitä toteuttaviin laitteisiin liittyvä terminologia on viimeisen 15 vuoden aikana sotkettu totaalisesti.

  Teknologia on muuttunut paljon. Elektroniikan komponentit ovat pienentyneet, muistiteknologia on mullistunut ja radiotekniikan komponentit ovat pieniä tehokkaita moduleita, joita saa hyllytavarana.

  Ohjelmistotekniikka ja siihen liittyvä digitaalisuus ovat antaneet uusia joustavia toteuttamismahdollisuuksia teknisille järjestelmille.

  TEKNOLOGIA ON KEHITTYNYT VALTAVASTI, MUTTA JÄRJESTELMÄN PERUSMENETELMÄT OVAT SAMAT.

  ON OLEMASSA VAIN KOLME TIEDONSIIRTOTAPAA

  1. KIINTEÄSTI KYTKETTY

  2. YMPÄRISÄTEILEVÄ

  3. OSOITTEELLINEN

  Esimerkiksi usein puhutaan langallisesta tai langattomasta tiedonsiirrosta.

  Ns. lankaverkko on sisältänyt vuosikymmeniä linkkiyhteyksiä, jotka toimivat radiolähetin /-vastaanotin periaatteella eli langattomasti.

  Matkapuhelinverkko käyttää kaapeli- ja linkkiyteyksiä tukiasemien välisessä liikenteessä. Kyseessä olevat yhteydet ovat langallisia.

  OLEELLISEMPI KYSYMYS KUIN LANGALLINEN TAI LANGATON TIEDONSIIRTO ON, MITÄ EDELLÄ MAINITUISTA KOLMESTA TIEDONSIIRTOTAVASTA ON JÄRKEVINTÄ KÄYTTÄÄ TIEDONSIIRTOJÄRJESTELMIEN ERI OSISSA.

  Jos auton käyttötarkoitus on ratkaiseva autoa valittaessa, kysymys voisi kuulua; henkilö- vai pakettiauto? Ei punainen vai sininen auto!

Varpushaukantie 2 B14
90250  OULU
Puh. 0400 911 051
 
Internet: http://www.outel.fi/
Sähköposti: vahtimikko@outel.fi